Emulzija v obliki spreja
Za lajšanje težav pri suhih in razdraženih očeh in vekah
BREZ KONZERVANSOV

Izboljša kakovost solznega filma in preprečuje njegovo prehitro izhlapevanje.
 

Vsebuje olje iz semen rakitovca

Olje semen rakitovca lajša simptome suhega očesa, izboljša strukturo solznega filma in vlaži sluznico. Njegove naravne antioksidantne komponente ščitijo celice na očesni površini in koži pred poškodbami ter pospešijo njihovo celjenje. Olje semen rakitovca je bogato z omega maščobnimi kislinami -3, -6 in -9 ter vitaminom E in A, ki so pomembni za zdravje očesa in kože vek. V študijah se je pokazalo, da ima ob topikalni uporabi olje semen rakitovca protivnetni učinek in kaže pozitivne učinke na vlažnost kože in sluznic. Hialuronat ščiti oči pred celičnimi poškodbami in ohranja sestavo solznega filma, s tem da zadržuje vlago in lubricira površino očesa.

 
Mikroemulzija BioDrop MD® SPRAY
popravlja in krepi strukturo solznega filma.

MD Spray mikroemulzija je namenjena vlaženju suhih oči in vek. Njen vlažilni učinek temelji na inovativni in edinstveni kombinaciji naravnih učinkovin: na olju iz semen rakitovca in hialuronatu. Težave s suhimi očmi nastanejo zaradi različnih sprememb v sestavi solznega filma, ki povzročijo, da vodna faza solznega filma izhlapi prehitro. Hialuronat zadržuje vlago in maže površino očesa, olje semen rakitovca pa okrepi lipidno plast solznega filma. Z vsakim mežikom se namreč majhna količina BioDrop MD® SPRAY razporedi po očesni površini, okrepi lipidno plast solznega filma in s tem preprečuje prehitro izhlapevanje vode. Vlažilni učinek nastopi hitro in traja dolgo.

Popolnoma naravne sestavine

Ne vsebuje alkohola
Brez konzervansov
Ne vsebuje snovi živalskega izvora

 Na voljo v bolje založenih optikah in lekarnah.

Podjetje Piiloset je bilo ustanovljeno leta 1978. Je ponudnik izdelkov za nego oči in tekočin za nego kontaktnih leč. Raziskave, razvoj in proizvodnja v celoti potekajo na Finskem. Zastopnik Piiloset izdelkov v Sloveniji je podjetje Optimed d.o.o.

© Copyright Optimed d.o.o.